یائسگی در زنان
یائسگی در زنان
محتوا
یائسگی روند طبیعی بدن در اکثر زنان است که در آن فرد با قطع دائمی خونریزی های ناشی از قائدگی مواجه می گردد. سن معمول در یائسگی بین 45 تا 55 سال است و این سن باتوجه به شرایط بدنی و انواع بیماری ها در افراد متفاوت است. در این زمان تخمدان های که مسئول ترشح استروژن می باشند کم تر کار کرده و سطح هورمون های زنانه به شدت کاهش می یابد. ولی این روند به سرعت و یک شبه اتفاق نمی افتد. بلکه ابتدا عادت ماهیانه نامنظم شده و در نهایت به طورکامل قطع می گردد و در صورتی که این روند تا یک سال ادامه بیابد یائسگی اتفاق افتاده است.
علائم یائسگی در زنان
- گرگرفتگی
- گرفتگی و کوفتگی عضلات
- تپش قلب
- تعریق
- اضطراب
- بی خوابی
- سردرد و گیجی
- درد در ناحیه پستان ها
- حساسیت های پوستی
- خشکی و ریزش مو
- خشکی واژن و پوست
- مقاربت دردناک و از دست دادن شور جنسی
- ترشح واژینال و خارش
- عفونت ادرار و بی اختیاری آن
بعد از یائسگی
بعد از یائسگی خطر ابتلا به مشکلاتی از قبیل پوکی استخوان افزایش می یابد. به همین علت توصیه ما استفاده از چای و قهوه و غذا های ادویه دار به کمترین حد ممکن است، زیرا ناخوشی های یائسگی را افزایش می دهد. افزایش استفاده از محصولات لبنی و ورزش کافی این اطمینان را تا حدی به فرد می دهد که از بیماری های بعد از یائسگی در امان خواهد بود. افزایش مواد مغذی همچون میوه و سبزیجات، همچنین خواب کافی به گذر از این مرحله کمک خواهد نمود. اگر تحمل خونریزی ها و نا خوشی ها برای شما سخت بود، متخصص زنان می تواند برای شما درمان هورمونی تجویز کند. چون در نهایت علت آن ها تخمدان های شماست که نمی توانند هورمون تولید کنند.
برخی از خانم ها به علت ترس ناشی از یائسگی به خوبی پذیرای این موضوع نیستند و شروع به انکار آن می نمایند. در برخی جوامع یائسگی را با سالخوردگی و از کارافتادگی برابر می دانند.
آیا می توان یائسگی را به تعویق انداخت
به طور معمول در تمامی خانم ها یک جفت تخمدان وجود دارد که در این تخمدان ها به تعداد محدودی فولیکول قرار دارد و این فولیکول ها روزی تحلیل خواهند رفت. حال اینکه آیا می توان با هورمون درمانی از این اتفاق جلوگیری کرد یا نه، بهتر است بدانید که نمی توان از یائسگی جلوگیری نمود. زیرا وقتی این فولیکول ها تمام می شوند به معنای شروع یائسگی می باشد. اما اگر فردی فقط علائم را داشته باشد، می تواند با مصرف قرص استروژن این اتفاق را به تعویق بیاندازد. البته این امر می بایست با تشخیص پزشک متخصص صورت گیرد. زیرا مصرفه بی رویه و خودسرانه استروژن همانند یک شمشیر دو لبه است و باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان های رحم، تخمدان و پستان می گردد.
برخی از خدمات دکتر گیتی محمد ابراهیم :